Iustin Paraschiv si bazele programarii
Am cunoscut multa lume in online in acesti ani, de cand ma invart printre bloggeri, dar parca nimeni nu m-a uimit cum m-a uimit pustanul care a invatat singur bazele web designului si care in aceasta perioada, cand altii se pregatesc pentru sarbatori, inspirat de catre Iustin Paraschiv, doreste sa descifreze si bazele programarii. Va spun sincer ca nu auzisem de numele Iustin Paraschi pana cand nu mi-a iesit in cale un link catre blogul sau. Atunci am descoperit ca sunt oameni care abia asteapta sa isi imparta cunostintele cu altii, chiar si cand vine vorba despre un domeniu atat de greu cum este programarea sau web designul. De pe blogul sau am aflat despre o scurta istorie a limbajului Java, insa nu am putut trece mai departe, caci sunt prea batrana sa ineleg ceva din HTML sau OOP – Object Oriented Programming. Iustin Paraschiv nu mi se adreseaza mie, ci probabil tinerilor care vor si pot sa invete bazele programarii.
Iustin Paraschiv despre web design
Imi dau seama ca un om cum este Iustin Paraschiv poate fi cu adevarat de folos celor care vor sa descifreze anumite taine, ca ii poate stimula sa isi depaseasca limitele si sa ii calce pe urme, dar si sa le dea o mana de ajutor celor ca mine, care nu se descurca singuri nici macar sa isi faca un banner pentru blog. Citeam la Vulpita pe blog ca un programator cum este Iustin Paraschiv utilizeaza diverse instrumente (ilustratii, fotografii, animatii, culori, scheme, fonturi etc) pentru a crea elemente vizuale ce vor transmite informatii grupurilor de utilizatori carora le sunt destinate. Un spin de invidie m-a lovit pe neasteptate. Daca as fi avut ocazia in urma cu multi ani, probabil un asemenea job as fi ales sa practic. Desigur, sunt constienta de faptul ca nu oricine poate face web design, ca nu pot compara ceea ce fac eu pe un blog cu tot ceea ce stie Iustin Paraschiv despre programare si web design, dar asta nu ma impiedica sa visez ca as fi putut invata si eu, daca viata nu mi-ar fi purtat pasii intr-o alta directie.
Incepand din ianuarie 2003, Iustin Paraschiv este membru de onoare la Asociatia pentru bune practici pe internet. Daca doriti sa aflati mai multe despre el si despre ceea ce face in materie de programare si web design, intrati pe blogul sau. Ca sa va faceti o idee despre ceea ce veti gasi acolo, va las un mic fragment extras de pe blogul Iustin Paraschiv, referitor la tipuri de date in Java:
"În alte limbaje formatul şi dimensiunea tipurilor primitive de date folosite într-un program pot depinde de platforma pe care rulează programul. În Java acest lucru nu mai este valabil, Java fiind independent de platformă.Vectorii, clasele şi interfeţele sunt tipuri referinţă. Valoarea unei variabile de acest tip este, spre diferenţă de tipurile primitive, o referinţă (adresă de memorie) către valoarea sau mulţimea de valori reprezentată de variabila respectivă.
Există trei tipuri de date C care nu sunt suportate de limbajul Java: pointer, struct şi union. Pointerii au fost eliminaţi din cauza că erau o sursă constantă de erori, locul lor fiind luat de tipul referinţă, iar struct şi union nu îşi mai au rostul atât timp cât tipurile compuse de date sunt formate în Java prin intermediul claselor."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu