espressocafe.ro

miercuri, 11 noiembrie 2020

Pare sa vina Apocalipsa. Trecem cu bine de 2020?

 Pare sa vina Apocalipsa. Trecem cu bine de 2020?

Avem un virus care a oprit planeta in loc. Ne-a ingrozit si ne-a facut sa punem nenumarate intrebari. Multe dintre ele fara nici un raspuns. Unii inca iau totul in ras. Pana cand li se taie respiratia rad. Printre picaturi (de saliva scuipate pe tastatura), oamenii se cearta zilnic intr-un mod anormal pe toate cate sunt pe lume. 

Toti sunt experti la orice. Toti dau sfaturi si toti put a hazna de la cat cacat mananca. Pare sa vina apocalipsa. Ma tem ca nu suntem capabili sa trecem cu bine de anul 2020. Noi, oamenii, la greu, in loc sa fim uniti pentru a ne sustine si a castiga lupta, ne omoram intre noi prin vorbe sau chiar fapte. Inuman!

Asa ceva am crezut si sperat ca voi vedea doar in filme si voi citi doar in carti. Dar iata ca se intampla in viata reala. Celor de sus probabil ca le convine de minune situatia, altfel cu siguranta ar fi luat masuri drastice prin care sa stopeze nebunia care a cuprins planeta. 

Celor de jos, manipulati in diferite moduri sau doar prosti de dau in gropi, li se pare ca intotdeauna au dreptate. Se agata de cuvinte si de aparente dovezi pentru a spune tampenii. Se cearta, injura, ameninta. Nici asta nu ar fi chiar problematic. Dureros este ca, in dobitocenia lor, ii pun in pericol pe cei care vor sa evite apocalipsa, pe cei care vor sa supravietuiasca si dincolo de anul 2020. 

Nu, asta nu e o carte scrisa de Stephen King, ci este realitatea pe care o traim zilnic. O realitate care imi da fiori, care ma inspaimanta si ma face sa imi dorsc sa ma mut pe o stanca din Scotia, alaturi de o colonie de pasari. Sa mai ies de acolo cand totul se va fi terminat. 

Aproape ca nici nu mai conteaza cum se va termina. Omenirea, in stadiul in care este acum, ar avea nevoie de o lectie dura, din care sa invete ceea ce este de invatat. Nu cred ca se va intampla, desi sunt o fire optimista. 

Pare sa vina Apocalipsa. Voi ce parere aveti? Trecem cu bine de 2020? Ma doare cumplit ideea ca nu stim sa fim cu adevarat oameni, sa ne sprijinim unii pe altii si sa luptam cot la cot, asa cum se intampla cu eroii din carti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare