espressocafe.ro

duminică, 12 mai 2024

Buna dimineata la cafea

 Va spun tuturor Buna dimineata la cafea, cu mult drag din partea mea! Sa va fie ziua bogata in bucurii si sa aveti numai surprize placute, care sa va incante si sa va schimbe viata in mai bine. Ati observat si voi ca oamenii, desi comunica mai mult decat inainte pe internet, se simt tot mai singuri si au nevoie de tot mai multa atentie din partea celorlalti? 

In mod special cei trecuti de o anumita varsta, pentru ca se acomodeaza mai greu cu tot ceea ce inseamna tehnologia zilelor noastre si pentru ca au crescut obisnuiti sa comunice in viata reala, nu pe internet, i-au gasit anumite oaze in care traiesc si care le aduc zilnic bucurii. 

Printre acestea se numara salutul de buna dimineata la cafea si urarile de noapte buna facute celor cu care s-au imprietenit pe internet. Nu e nimic rau in asta. Acesti oameni vorbesc o limba a lor, o limba frumoasa, politicoasa, prietenoasa, cum tinerii probabil nu o vor face niciodata. 

Carti pentru suflet






În fiecare dimineață, în timp ce razele timide ale soarelui dansează prin ferestre și lumea se trezește încet la viață, există o simfonie delicată care se revarsă pe internet. Este sunetul dulce al urărilor de "Bună dimineața!" ce călătoresc prin firele invizibile ale conexiunii noastre digitale. Dar ce anume îi aduce pe acei călători ai timpului, pe cei cu ani buni de viață în spate, să își dedice clipele prețioase dimineților online?

În mijlocul tăcerii dimineților lor, poate că unii dintre acești călători se trezesc într-o cameră liniștită, cu gânduri ce rătăcesc printre amintiri dulci și visuri pline de speranță. Pentru ei, internetul devine un refugiu, o punte către lumea în care ziua poate începe cu un zâmbet virtual și o urare călduroasă. Într-o lume în care ritmul vieții poate părea uneori copleșitor, aceste momente simple de conexiune devin o modalitate de a se simți mai aproape de ceilalți, chiar și dincolo de distanțele fizice.

Și când se lasă seara, iar lumina lunii coboară cu tandrețe peste casele lor, iar ziua își pregătește culorile pentru a le înlocui cu întunericul odihnitor al nopții, acești călători se întorc la ecranele lor, parcă ca să ofere o ultimă răsuflare de căldură și lumină înainte de a se închide ochii pentru odihnă. În acele momente, fiecare "Noapte bună!" devine o îmbrățișare virtuală, un mod de a trimite gânduri de pace și liniște către cei ce le citesc.

Pentru persoanele mai în vârstă, internetul nu este doar o rețea de informații sau un teren de joacă digital. Este un loc unde se întâlnesc cu prieteni vechi și noi, unde pot împărtăși povești și bucurii, și unde pot sărbători fiecare răsărit și fiecare apus al zilei cu aceeași pasiune și căldură ca în tineri. Este o modalitate de a îmbrățișa timpul prezent, fără să uite frumusețea trecutului sau să ignore speranțele pentru viitor.

Deci, în fiecare dimineață și în fiecare seară, când cafeaua abia își face simțită prezența și întunericul nopții începe să se strecoare, să nu uităm să trimitem și noi un gând bun către acei călători ai timpului, care ne arată că inima poate călători fără limite, chiar și în lumea digitală.





Poze cu cafele

Poate ati observat ca de la un timp acest blog are doi "autori". Pe Silvy o puteti citi de ieri, de azi, de maine sau puteti alege sa va beti impreuna cu ea cafeaua de dimineata. Din cand in cand posteaza si pe acest blog cate o cafeluta si cateva urari de bine, ca praful sa nu se astearna prea gros, caci eu chiar nu reusesc sa imi fac timp pentru toate blogurile mele. 

Chiar si blogul de pisici, care imi este atat de drag, zace aproape abandonat din lipsa de timp si de energie. Poate ma veti intreba ce legatura au toate astea cu titlul articolului, poze cu cafele. Au! De doua luni tot imi spun ca trebuie sa imi fac timp pentru niste poze artistice din care sa iasa abur de cafea proaspata, numai buna de baut impreuna cu prietenii. 






Am cateva idei in cap, insa aparatul foto nu ma ajuta prea mult, iar timpul parca a intrat la apa. In plus, eu obisnuiesc sa beau de vreo zece ani cafeaua preparata la cafetiera, lucru care nu imi usureaza munca, pentru ca lipseste caimacul de deasupra, cel care da atata farmec unei cesti de cafea. 

In timp ce scriam acest articol mi-am dat seama ca nu e mare branza sa imi pozez ceasca de cafea din care inca mai iese abur. Asadar in acest moment am o poza cu cafea, nu cu cafele. :)))

UPDATE - INTRE TIMP AM MAI ADAUGAT CATEVA POZE CU CAFELE





















În zori de zi, când lumina timidă începe să se strecoare prin fereastră și aroma de cafea îmbrățișează întreaga locuință, există un moment magic când descoperi comorile online. Este momentul când întâlnesc acele poze fermecătoare cu cești de cafea, ca niște opere de artă în pixeli, așteptând să fie descoperite și împărtășite cu lumea.

Găsirea acestor imagini este precum a deschide o fereastră către o lume a bucuriei și rafinamentului. Într-o mare virtuală de informații, găsirea unei fotografii care să-ți atingă sufletul cu frumusețea și simplitatea sa este ca și cum ai descoperi un colț secret al universului digital.

Când acele poze îți strălucesc pe ecran, simți cum inima îți zâmbește în tăcere, iar zilele tale devin mai luminoase. Cu fiecare detaliu savurat cu ochii, cu fiecare nuanță a cafelei surprinsă în lumina dimineții, simți cum energia și inspirația îți inundă ființa.

Și apoi, bucuria de a le împărtăși cu ceilalți! În era conectată în care trăim, partajarea acestor mici bijuterii digitale este precum a trimite un zâmbet virtual către prieteni și cunoscuți. Este o modalitate de a aduce un strop de cald și de energie pozitivă în viața celor din jur.

Astfel, fiecare dimineață devine o ocazie de a celebra frumusețea simplă a unei cești de cafea și de a împărtăși această bucurie cu ceilalți călători digitali. În lumea online, pozele cu cafea devin nu doar imagini, ci momente de conexiune și împărtășire care îmbogățesc și colorează viața noastră digitală.

Postări populare