espressocafe.ro

marți, 23 iunie 2015

Pisicile nesterilizate se inmultesc necontrolat

Tot mai multe cabinete veterinare ofera sterilizari gratuite la rasele comune de caini si pisici pentru a stopa abandonul animalelor nedorite si inmultirea haotica. Ma gandesc mereu la faptul ca am putea rezolva destul de repede problema cainilr maidanezi si a pisicutelor ce umbla speriate si infometate pe strazi daca fiecare dintre noi ar contribui cu ceva. Stiu, in teorie pare usor sa ai in casa o cusca transportoare, sa prinzi o pisicuta in fata blocului si sa o duci la un cabinet veterinar. Practic, celor mai multi dintre noi nici nu le pasa, iar celor carora le pasa le este greu sa mai bage in casa si alte animale, caci dupa sterilizare orice fiinta are nevoie de cateva zile de odihna si caldura, la adapost de pericolele strazii. Daca as avea un loc unde sa le adapostesc post operatie, sunt convinsa ca m-as implica activ si as duce la sterilizat, pe rand, toate pisicile din Ploiesti, caci strazile sunt pline si mie mi se rupe inima vazand cat de slabe si chinuite sunt bietele animalute. Acesta este motivul pentru care scriu in continuare pe blogul de pisici,
in speranta ca oamenii vor intelege cat de placuta este viata cu o pisicuta (sau mai multe) in casa si poate ca vor ajunge candva sa inteleaga faptul ca doar de noi depinde sa avem orase curate, animale sanatoase si sufletul impacat.

Pisicuta din imagine nu are mai mult de 6 luni. Am gasit-o intr-o seara la bloc, i-am dat sa manance si m-am vazut nevoita sa o duc inapoi pe strada, caci avea pui. La sase luni! Peste alte sase luni puii ei vor face, la randul lor, pui. Daca primaria ar oferi un teren imprejmuit in care sa fie adunate si ingrijite toate aceste pisicute, in scurt timp s-ar vedea diferenta. Eu inca mai sper ca va veni ziua cand si Ploiesti se va numara printre orasele civilizate... Pana atunci, pisicile nesterilizate vor continua sa se inmulteasca necontrolat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare