espressocafe.ro

joi, 29 ianuarie 2015

Perla Moldovei

V-ati intrebat vreodata care este Perla Moldovei? Sunt convinsa ca va mai amintiti din scoala, de la orele de istorie, geografie sau chiar limba si literatura romana, de manastirile ridicate de Stefan cel Mare, de raurile ce curg molcom printre sate unde traditia s-a pastrat nestirbita, de poeziile si proza nemuritoare inspirate de viata calma a locuitorilor din acest tinut de basm. Dar astazi stiu ca mai exista o perla a Moldovei, o apa oligominerala natural alcalina, avand pH-ul cu valoarea 8,8, extrasa de la 210 m adancime din dealurile ce inconjoara localitatea Sascut, din ce in ce mai cautata in tara noastra, caci poate fi consumata fara restrictii datorita proprietatilor sale fizico-chimice despre care specialistii sustin ca ar avea efecte benefice asupra sanatatii omului.

Daca ne-am dori sa fim sinceri cu noi insine, ar trebui sa recunoastem ca exista tot mai putini romani care se incumeta sa mai bea apa ce vine la robinetul apartamentului (desi o platim in fiecare luna) sau pe cea extrasa din fantani, caci zvonurile alarmiste apar precum ciupercile dupa ploaie, iar cercetarile stiintifice ne arata ca panza freatica din anumite zone ale tarii este compromisa din cauza poluarii, a inundatiilor... Deocamdata putini au reusit sa gaseasca solutii viabile pentru a folosi apa din curte sau pe cea de la robinet (am inteles ca ar exista ceva filtre, insa preturile lor sunt exagerat de mari pentru noi), asa ca atat omul bogat, cat si cel sarac isi indreapta privirea cu speranta spre apele ce se comercializeaza in magazine, caci ele vin insotite de tot felul de certificate care le atesta calitatea ireprosabila, ba au si specificatii legate de compozitie, ca fiecare sa isi poata alege ceea ce i se potriveste mai bine. Am remarcat ca acest lucru se intampla in primul rand in familiile unde exista copii, caci omul devenit parinte este mult mai responsabil si mult mai grijuliu cu propria sanatate si cu sanatatea familiei. 

Din cate am inteles de la prietenele care au copiii mici, pana si in gradinite se discuta tot mai des despre renuntarea la apa potabila curenta venita la robinet. Parintii aleg sa plateasca ceva in plus pentru ca puii lor sa beneficieze de o viata cat mai buna, sa fie in siguranta, motiv pentru care, in functie de rezultatul discutiilor, se merge pe semnarea unor contracte cu firme care comercializeaza apa oligominerala natural alcalina sau, in caz ca nu toti parintii isi permit sau sunt de acord, fiecare ii pune copilului in ghiozdanel un bidon cu apa pe care o considera cea mai potrivita. Chiar asa am si aflat despre existenta apei numita Perla Moldovei, caci una dintre prietenele mele o apreciaza si o cumpara des, atat datorita calitatilor sale fizico-chimice, cat si datorita pretului mic cu care iese pe piata. 

Mi-ar placea sa aflu si parerea cititorilor mei in legatura cu apa pe care o beau. Voi mai folositi apa ce curge la robinetul din apartament, pe cea scoasa de la fantana din curtea bunicii sau va indreptati privirile spre apele comercializate in magazine, ape ce vin cu diverse certificate de garantie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare