luni, 12 iunie 2017

Cum sa te bucuri de viata

Mi-am rupt perechea de tenisi in care ma simteam cel mai bine, insa nu regret prea tare, caci "accidentul" a avut loc pe cand alergam cu Bruno prin iarba inalta a verii. Fericirea cainelui mi-a adus zambetul pe buze si pacea in suflet. In aceasta dimineata mi-a iesit in cale doamna care nu are loc de noi pe strazi. Probabil politia a ajuns deja la usa ei si i-a recomandat sa isi vada de treaba, caci s-a prefacut ca nu ma vede. Cu toate astea, mi-a intunecat pentru o clipa sufletul. Cat de rai pot fi unii oameni? Tot astazi am urmarit si filmuletul in care doua adolescente din cartierul in care locuiesc bat o fata de seama lor. Ma oripileaza gandul ca asemenea persoane traiesc printre noi. Pamantul nu e cel mai roz loc din univers, iar oamenii clar nu sunt cele mai bune si mai miloase vietati, insa ma uit in sus, spre cerul senin si spre soarele care isi imparte cu noi razele calde si-atunci imi dau seama (imi amintesc) cat e de frumoasa viata.

Putem alege sa vedem partile ei urate sau putem trai veseli, bucurandu-ne de nimicurile care ne ies in cale la tot pasul. Eu aleg a doua varianta si va sfatuiesc si pe voi sa procedati la fel. Cititi o carte
(sau mai multe), inhalati parfumul unei flori, urmariti o albina in drumul ei spre stup, ascultati rasul inocent al unui copil, alergati prin iarba uda de roua impreuna cu un caine, mancati o inghetata si ridicati din umeri atunci cand vi se rup pantofii. Veti vedea ca viata e frumoasa, atat de frumoasa incat nu merita sa fie patata de rautati si de ganduri cenusii. Ai grija sa n-ai griji!

O saptamana cat mai reusita sa aveti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare