espressocafe.ro

miercuri, 17 mai 2017

Pompe submersibile

Ma trec fiori de cate ori ma gandesc la oamenii care traiesc in zonele africane afectate de seceta si imi aduc aminte de povestea baietelului care a strans, vreme de un an, bani pentru a cumpara o pompa de apa pentru locuitorii unui sat de pe continentul negru. Baietelul se numeste Ryan Hreljac si puteti gasi oricand pe internet informatii despre ceea ce a reusit sa schimbe. Ma mai gandesc la faptul ca si in tara noastra, desi presupus mai avansata din punct de vedere tehnologic, sunt sate unde nu exista apa curenta, unde plantele se usuca de dorul unor picaturi de apa, unde oamenii fac doar o baie saptamanal. De ce oare se intampla asta, mai ales ca piata e plina de pompe submersibile care nici macar nu costa foarte mult? De ce oare oamenii nu se zbat sa isi usureze traiul, de ce nu se informeaza suficient si nu profita de tot ceea ce stiinta a adus in vietile noastre?

Am niste prieteni la tara. In primii trei ani de la mutarea in acel sat, s-au chinuit ca niste caini din cauza ca nu aveau apa. Mergeau cu bidoanele prin sat, din poarta in poarta, milogindu-se de cei care aveau fantani, sa le dea voie sa umple si ei vasele, sa poata face o mancare,
sa se poata spala, sa isi faca treburile de zi cu zi. Abia dupa ce au simtit ca le-a ajuns cutitul la os si ca au obosit sa tot ceara ajutorul vecinilor, au decis sa cheme specialisti, sa foreze la o adancime convenabila si sa cumpere una dintre acele pompe submersibile destinate scopului lor. De atunci nu se mai chinuie, nu mai au probleme, le este bine si nu li se mai pare ca viata la tara este grea.

I-as sfatui pe toti cei care locuiesc in zone unde apa nu vine la robinet, ca si pe cei care doresc sa irige pamantul si sa se bucure de plante viguroase si sanatoase, sa nu mai stea pe ganduri si sa isi cumpere pompe submersibile, sa isi faca viata mai usoara. Informatii despre pompe submersibile, dar si detalii legate de preturi veti gasi daca dati clic pe linkul de mai sus. Si nu uitati sa dati o cautare pe internet dupa numele baiatului despre care va povesteam in primul paragraf. Veti gasi o lectie de viata impresionanta. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare