espressocafe.ro

vineri, 26 februarie 2016

Weekend placut sa aveti!

Weekend placut sa aveti! Eu fug sa fac putina ordine prin casa, pentru ca maine sa imi pot primi musafirii asa cum se cuvine, cu o cafea aromata, o negresa alba si cu mare chef de a juca rentz. :)))

marți, 16 februarie 2016

Servicii de desfundare canal

Se apropie cu pasi repezi primavara si, odata cu ea, incep sa apara unele probleme atat prin orase, cat si prin satele uitate de lume. Uneori ma revolt si imi vine sa urlu la luna, precum lupii, vazand ca noi, romanii, ne dorim o tara ca afara, dar nu facem nimic pentru a o avea. Posesorii de caini nu aduna mizeria lasata de acestia pe trotuare, parintii nu isi invata copiii ca tomberoanele si cosurile de gunoi au fost inventate tocmai pentru ca strazile sa ramana curate. Pana la urma, ce pretentii putem avea la copii, daca la tot pasul vedem adulti care coboara din autobuz si arunca biletul de calatorie pe jos, care mananca diverse alimente pe strada si dau drumul ambalajelor pe unde le vine chef, fara sa tina cont de nimic, care isi scuipa guma mestecata pe unde se plictisesc de ea? Ati remarcat faptul ca in tra noastra nicaieri nu exista un trotuar care sa aiba culoarea initiala? Toate sunt "imbulinate" cu albul gumelor de mestecat scuipate la intamplare, pe unde i s-a nazarit fiecaruia. In afara de faptul ca toate aceste practici necivilizate murdaresc orasele, dandu-le un aspect neingrijit, foarte urat. Nu numai atat. Din cauza gunoaielor, atunci cand incep ploile torentiale, avem ocazia de a vedea la stiri si pe propria piele cum orasele ne sunt inundate din cauza gunoaielor ce infunda canalizarile. 

joi, 11 februarie 2016

Masina de numarat banii

Nu stiu cum vi se pare voua, dar pe mine pur si simplu ma fascineaza masina de numarat banii. Ma pot uita minute in sir la felul in care banii trec dintr-o parte in alta, gata numarati, pot asculta sunetul pe care masina il socate atunci cand muta bancnotele dintr-o parte in alta. Intr-o zi, in vreme ce asteptam sa imi rezolv o problema la banca, am ramas cu ochii pironiti pe o asemenea masina si nu am auzit cand fata de la ghiseu a vorbit cu mine. Atat de tare ma fura peisajul cand vad o masina de numarat banii. De curand am observat ca au inceput sa apara si prin marile magazine asemenea masini de numarat banii. Pana acum nu vazusem decat prin banci si pe la casele de schimb valutar asa ceva. Ca sa fac o mica paranteza, haideti sa va spun si voua cum mai fac oamenii misto de mine. Sotul meu, vazand ca ma uit ca un copil mic, mi-a spus intr-o zi ca imi comanda online o masina de numarat bani, daca tot imi place atat de mult. Intrebarea era: voi avea ce numara sau o voi dona vreunui magazin? Da, cam astfel de glume se fac uneori in casa noastra. 

Chist sinovial

Eram prin clasa a zecea cand un coleg m-a lovit la mana dreapta, nervos ca i-am tras scaunul si l-am facut sa cada in rasetele tuturor. Mana mi s-a umflat rapid si s-a invinetit. Am fost trimisa la spital, unde un medic plictisit, fara sa imi faca vreun consult sau o radiografie, mi-a spus ca mi-am luxat incheietura si ca imi va trece numai cu comprese cu apa rece. Increzatoare, am tot pus comprese cu apa rece vreme de doua saptamani. Mana nu ma mai durea atat de tare, nu mai era vanata, dar ramasesem cu o mica umflatura chiar la articulatia mainii. Nu ma deranja fizic, dar mi se parea extrem de inestetic. Mama unei prietene, de cate ori ma vedea, insista in ideea ca am un chist sinovial si ca trebuie sa merg la o clinica chirurgie estetica. Degeaba ii explicam eu cu rabdare ca este un os lipit stramb, ca un medic nu a acordat destula importanta problemei mele, ca nu am nici un motiv sa merg la medic, mai ales dupa experienta traita. Pana la urma am inceput sa o evit, mai ales ca nici macar nu stiam ce inseamna chist sinovial, dar ma speria gandul ca ar putea fi altceva decat un oscior lipit gresit. 

marți, 9 februarie 2016

O seara frumoasa

Sa aveti o seara cat mai placuta alaturi de cei dragi voua!!!


Avocatul poate fi prietenul tau cel mai bun in momente cruciale

Filmele americane inca din copilarie ne-au prezentat in mod eronat viata oamenilor care activeaza in sfera profesiilor juridice. Astfel, cand ne gandim la Facultatea de Drept, cei mai multi dintre noi isi inchipuie automat niste carti gigantice, in spatele carora stau niste soareci de laborator si le invata pe de rost. Mai apoi, ne imaginam un banc cu jurati si un judecator cu peruca, ce loveste in masa cu un ciocanel din lemn atunci cand se doreste sa se faca liniste in sala de judecata.
Profanii nu stiu ca in salile de judecata din Romania situatia nu este deloc asemanatoare, din contra, filmele americane reflecta sistemul de common law, pe cand la noi, daca suntem interesati sa cauta pe internet referinte despre avocati online, vom descoperi inca din cv-ul lor de prezentare ca aria lor curiculara este putin diferita, inca de la modul in care isi pregasesc si mai apoi sustin clauzele.
Nimeni nu este bucuros sa aiba de-a face cu avocatii, caci demersurile juridice automat presupun un slalom printre rigorile sistemului birocratic de la noi din tara, insa intotdeauna este de preferat sa lasam un profesionist sa se ocupe de chestiunile legale, care pe noi, oamenii obisnuiti, nu doar ca ne-ar depasi, dar ne-ar costa mult mai mult timp decat dureaza in medie un proces la noi in tara.

O zi minunata

Buna dimineata!
Sa aveti o zi cu mult soare in suflet!


joi, 4 februarie 2016

Ochelari, ochelaristi

Astazi se pare ca este ziua in care ma gandesc mult la ochelari si la ochelaristi, probabil pentru ca ieri am citit mult, in vreme ce injuram lentilele murdare de amprente si faptul ca am uitat sa imi cumpar piele de caprioara pentru a-i sterge. Cautand prin pozele din calculator, am gasit si o imagine a unor ochelari cu buze. Mie mi se par urati cu spume, chiar si pentru copii, dar observ ca fetitelor si cainilor le plac la nebunie. Nu ma credeti? Ia dati un clic pe cuvintele ochelari cu buze. Veti primi cate un pupic pe fiecare ochi. :p A primit si fetita prietenei mele, si catelul meu, si toata lumea care a petrecut alaturi de noi sarbatorile de iarna. Desigur, ochelarii erau mai mult de carnaval decat de soare, ca oricum plasticul ala nu protejeaza si iarna soarele are dinti. :)

luni, 1 februarie 2016

Nu poti tine pasul cu cel mic? Moduri simple de educare a copilului aici

Jucariile pentru un copil in crestere nu sunt doar o necessitate, ci sunt elementele care adauga bucurie, culoare si o noua dimensiune vietii copilului. Alegerea jucariilor potrivite pentru copii este extrem de importanta, mai ales ca un parinte doreste ca micutul sau sa se dezvolte armonios si sanatos. Prin observarea copilului, un parinte va sti cu exactitate ce ii place copilului sa faca, ce fel de jucarii ii plac si care sunt mereu activitatile care il ajuta in propria crestere.
Educatia copilului prin jocuri si jucarii
O multime de studii si cercetari ale dezvoltarii copilului au identificat ca incepand de la varsta de 6 luni copilul raspunde bine la culori indraznete, la contraste si la grafica. De aceea, parintii trebuie sa cumpere jucarii care sa ii tina captivi pe cei mici, care sa ii incurajeze in dezvoltarea vizuala si in activitatea fizica prin mici lovituri, ridicari de jucarii sau fluturand diverse obiecte. In momentul in care copilul este mai mic de 6 luni, el percepe totul prin sunete si prin mangaieri.
De altfel, si obiectele care se misca incet si produc sunete minunate sunt mai interesante pentru copil, mai ales pentru ca actiunile parintilor il tin conectati de acesta. Pentru aceste motive si pentru multe altele, doctorii in pediatrie recomanda o gama diversificata de jucarii pentru copii,

Cafeluta de dimineata

Buna dimineata!
Sa aveti un inceput de saptamana minunat!
Cafeluta de dimineata aduce un zambet tuturor!


RCA-Ieftin

Postări populare