espressocafe.ro

luni, 12 octombrie 2015

Tabara internationala pentru copii si tineret

Am urmarit aseara un film care m-a pus pe ganduri si m-a facut sa scriu acest articol. Nu ii voi face recenzia, ci doar voi aminti ca o fetita de 11-12 ani isi dorea din tot sufletul sa mearga intr-o tabara de vara, iar parintii ei se opuneau din rasputeri, fara sa aiba macar o explicatie credibila. Mi-am amintit imediat de parintii mei, care au procedat tot asa pe cand eram mica. Cu cat insistam mai tare, cu atat erau ei mai decisi sa ma tina incuiata in casa. Nici pana in ziua de astazi nu am reusit sa pricep de ce un parinte s-ar opune, de ce nu ar fi de acord sa ii ofere copilului sau sansa de a cunoaste alti copii, de a invata lucruri noi, de a se juca intr-un cadru sigur, sub supravegherea unor persoane competente, ba chiar de a invata o limba straina, daca aleg sa mearga intr-o tabara internationala pentru copii si tineri prin intermediul mara-study.ro. Nu doar ca printr-un asemenea program copilul isi dezvolta o multime de abilitati si acumuleaza o multime de cunostinte, dar indiferent de programul educational ales, Mara Study Turism pune la dispozitia celor interesati toate serviciile turistice complementare: " bilete de avion, transferuri, rezervari hotel, asigurari de calatorie, asigurari speciale pentru activitatile sportive si asigurari storno. Pe intreaga durata a desfasurarii programelor, cursantii sau parintii beneficiaza de SUPORT TELEFONIC 24 h / 24".


Tare mult mi-as fi dorit ca aceste programe sa fi existat (sau eu sa fi auzit de ele) pe vremea cand copilul meu era mic. Probabil nu am fi ratat nici macar o vacanta. Pe toate l-as fi ajutat sa le petreaca in tabere pentru copii si tineret, caci aceste tabere internationale se adreseaza celor cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani, tabere in care copiii pot merge singuri, neinsotiti de parinti sau de alte persoane din familie. Taberele internationale individuale alese prin intermediul Mara Study Turism acopera cam toate vacantele copiilor, dupa cum urmeaza: "scoli de vara de limbi straine , tabere internationale de vara, tabere internationale de primavara, tabere internationale de iarna"". Pe durata intregii calatorii cu avionul copiii minori (pana in 18 ani) sunt lasati in grija reprezentantilor companiei aeriene cu care zboara, ceea ce inseamna ca beneficiaza de serviciul de minor neinsotit oferit de respectiva companie. De cum ajunge la destinatie, copilul este imediat preluat de catre un reprezentant al scolii organizatoare. 

Aceste programe educationale sunt gandite in asa fel incat copilul sa se integreze cu succes in tabara internationala, alaturi de copii de alte nationalitati. "In aceste tabere internationale, copiii au totul asigurat: transport, transfer aeroport, cazare, pensiune completa, lectii de limbi straine sau cursuri speciale (sport, muzica, dans, teatru, design, leadership etc.), program complet de activitati si excursii, asigurare de calatorie, supraveghere permanenta.". Parintii trebuie sa ia in calcul toate aspectele, dar sa tina cont in primul rand de avantajele pe care o tabara internationala le ofera copilului. Voi aminti aici increderea in fortele proprii, curajul de a se descurca in viata fara sprijinul permanent al celorlalti, legarea de noi prietenii (ceea ce inseamna puterea de a socializa cu usurinta), descoperirea de noi culturi (traditii, obiceiuri, mod de a vedea lumea...) si nu in ultimul rand posibilitatea de a comunica numai in limba straina vorbita in tara respectiva. Aceste tabere sunt gandite in asa fel incat fiecare parinte sa aiba posibilitatea de a alege in functie de aptitudinile pe care doreste sa le dezvolte copilului sau. 

"A studia in strainatate, pe langa invatarea unei limbi noi, aprofundarea unei limbi cunoscute sau urmarea unui program academic, inseamna cunoasterea unei culturi noi, diferita, descoperirea de traditii si obiceiuri noi, respectul fata de ceilalti, evolutia si atingerea maturitatii ca individ.

De-a lungul anilor, mii de copii au descoperit prin intermediul MARA STUDY TURISM avantajele sistemelor de invatamant occidentale, viata de student in campusuri moderne, si-au facut prieteni noi, si-au invins timiditatea si au invatat sa se descurce pe cont propriu. Aceste experiente s-au dovedit foarte utile in cadrul procesului lor de maturizare, iar multi dintre ei si-au continuat apoi studiile in colegii si universitati de prestigiu din strainatate."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare