espressocafe.ro

vineri, 25 septembrie 2015

Fonduri europene nerambursabile

Despre fonduri europene nerambursabile s-au scris mii de pagini pe internet, s-au facut sute de emisiuni pe la televizor, asa ca nu mai au nevoie de nici o prezentare. Tot mai multi romani aleg sa se foloseasca de aceasta oportunitate pentru a porni o afacere, pentru a deveni propriul sef, pentru a scapa de grija zilei de maine. Desigur, asta nu inseamna ca oricine isi doreste acest lucru si reuseste sa primeasca fonduri europene nerambursabile, caci exista o multime de conditii care trebuie indeplinite si nu toti le pot indeplini, mai ales daca nu au in spate pe cineva care sa se priceapa bine si sa ii sfatuiasca cu intelepciune. Nici macar faptul ca ministerul fondurilor europene lanseaza un site pentru a ajuta beneficiarii de fonduri europene, caci pana la a primi acele fonduri e mult de alergat si de muncit. Sunt niste calcule de facut, sunt niste dosare de pregatit, sunt o multime de chitibusuri de care cei interesati trebuie sa tina cont. 


Indiferent de domeniul ales, indiferent de afacerea la care visati, indiferent pentru ce doriti sa accesati niste fonduri europene nerambursabile, sfatul meu este sa apelati la experti, sa nu va aruncati cu capul inainte, ci sa puneti intrebari sau sa ii lasati pe altii mai priceputi sa va intocmeasca dosarul, daca vreti sa aveti succes si sa primiti ceea ce va trebuie. De exemplu eu. Mi s-a nazarit intr-o seara sa cumpar o pereche de iepuri pentru a-i creste la tara, la parintii sotului meu. Si cum mie seara, inainte de culcare, imi place sa visez in cuvinte, le-am povestit alor mei ca in timp acei iepuri vor face pui, ca puii vor face la randul lor pui, iar noi ne vom imbogati de pe urma lor, la fel ca in poveste. Sotul meu s-a prins in joc si a inceput sa se gandeasca la custile pe care le va construi, la hrana pe care o va imparti cu darnicie intre animalele mele, la felul in care ne vom imparti sarcinile pentru ca totul sa mearga struna. 

Mergand mai departe cu visul, i-am spus ca am putea cere niste fonduri europene nerambursabile, daca tot avem aceasta ocazie, si sa dam drumul unei afaceri de proportii. El s-a aratat incantat si mi-a spus ca s-ar putea ocupa de proiect. Nu, pana aici, a fost strigatul meu. De dosar vom pune un specialist sa se ocupe, daca vrem sa primim banii. Una e sa bati cuie intr-o cusca, sa pui apa si mancare animalelor, si alta este sa gandesti totul pana in cel mai mic amanunt, sa respecti normele europene in vigoare, sa te descurci in hatisul contabilitatii. De ce sa ne zgacim si sa pierdem, cand putem apela la un om priceput si sa ne marim considerabil sansele? A fost de acord cu mine si chiar mi-a sugerat sa scriu despre asta pe blog, pentru a-i convinge si pe altii sa nu se arunce cu capul inainte, nepregatiti temeinic. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare