espressocafe.ro

miercuri, 23 septembrie 2015

Apt pentru job in limita locurilor (de munca)

Imi arata aseara baiatul meu un filmulet interesant, care ii captase atentia. Oamenii au reusit sa construiasca un pod miniatural din sfori folosind numai inteligenta lor si niste drone. Cumva, acest film venea sa confirme ceea ce ii tot spun eu copilului cand il vad ca leneveste. "Invata, invata cat de mult poti, caci vor veni vremuri tot mai grele si vor supravietui doar cei care se pot baza pe ceva. Vor exista tot mai putine locuri de munca si acelea vor fi ocupate de oameni inteligenti, bine pregatiti, care vor putea manui instrumente precise, unelte computerizate. Nu va mai fi nevoie de forta bruta, caci aparatele vor face totul rapid si eficient in viitor. Vor mai putea munci doar cei capabili sa stapaneasca drone, roboti, computere de tot felul. De toti ceilati imi este o mila cumplita inca de pe acum. Nu-si vor gasi locul in societate, vor fi marginalizati, vor rabda de foame sau vor fi nevoiti sa devina infractori. Tu in care categorie te vezi, tinere?" Doctorii vor mai elibera adeverinte pe care sa scrie "apt pentru job numai in limita putinelor locuri de munca ramase disponibile. Ce se va intampla cu ceilalti oameni?


Cei care au curiozitatea de a afla inca de pe acum despre situatia viitoare, despre cum vor sta lucrurile la noi peste cateva decenii, nu trebuie decat sa isi arunce un ochi peste ocean, la americani. Vor vedea ca exista o multime de fabrici si uzine si ca toate sunt automatizate, ca intr-o fabrica unde se produc/asambleaza/ambaleaza (de exemplu) alimente pentru un intreg oras, lucreaza aproximativ zece oameni. De ce atat de putini? Cum reusesc sa faca fata? Simplu. Totul este automatizat, robotizat, iar ei nu fac altceva decat sa astepte la capat de linie pentru a ambala ceea ce masinile inca nu reusesc. Dar va veni si vremea cand in fabrica va mai lucra un singur om, cel care va porni masinile. Atat. Ce se va intampla cu toti ceilalti? Deschideti un roman sf la intamplare si veti afla. Poate ne vom distruge intre noi, poate vom dezvolta noi abilitati, poate vom inventa noi nevoi pentru a crea si noi locuri de munca. Poate...

Pana atunci, haideti sa profitam de faptul ca exista site-ul aptjob.ro, "platforma cu cele mai bune locuri de munca în Bucuresti, avand totodata si o plaja extinsa de joburi si in restul oraselor din tara. Platforma online, specializată în cariere de succes, pune la dispozitie joburi in Business si IT. APTJOB asigură candidaţilor cel mai eficient sistem de filtrare a joburilor și alerte personalizate, având totodată şi o bază importantă de resurse, dedicată dezvoltării profesionale. Dacă îți dorești mai mult decât un job, dacă te gândești la o evoluție profesională, te așteptăm pe www.aptjob.ro. Îți stăm la dispoziție cu experiența celor aproape 15 ani în industria de recrutare și a celor zeci de mii de CV-uri prelucrate și tot atâtea locuri de munca acoperite, în slujba cărora am pus la bătaie știința, expertiza și efortul, din dorința de a construi ceva simplu, eficient și prietenos".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare