espressocafe.ro

duminică, 5 iulie 2015

Stergatoare parbriz la pret bun

Cand l-am auzit pe prietenul sotului meu ca isi cauta stergatoare parbriz la pret bun, m-a apucat rasul. Are obiceiul de a-si duce masina la spalat chiar si de doua ori pe saptamana, acasa o lustruieste zilnic, iar afara vremea dadea semne ca ar dori sa devina caniculara. Ce vrea sa faca omul asta cu stergatoare de parbriz la pret bun in plina vara, cand soarele arde asa tare ca nu poti sta decat la strand, cu paharul de suc in mana? ma intrebam amuzata, stiind ca nu e genul de gospodar care sa isi faca vara sanie si iarna caruta. Si iata ca au venit zilele de iulie, luna lui cuptor, iar prietenul sotului meu mi-a dovedit ca simte de la distanta miros de ploaie si de vremuri grele. Are stergatoare de parbriz la pret bun cumparate, caci era normal ca vara sa le mai scada pretul putin. Cine si-ar fi imaginat ca vom avea o toamna superba in aceasta vara? Intamplator am regasit acum cateva ore un articol scris anul trecut pe data de 7 iulie, articol in care ma plangeam de zilele ploioase de vara. Se pare ca omul uita de la un an la altul cand vin ploile plictisitoare, cand trebuie sa isi pregateasca masina pentru ele, cand sa isi cumpere stergatoare parbriz la pret bun. 


Spre deosebire de om, internetul nu uita. Mi-a dovedit ca si anul trecut inceputul de iulie a fost ploios si a dat peste cap planurile celor ce visau la mare, la soare, la plaja, la distractie. Cum te poti distra cand afara ploua zilnic in luna care ar trebui sa fie cea mai calduroasa din an? Unii aleg sa stea ascunsi in casa, tolaniti in pat cu o carte sf in mana, altii aleg sa isi petreaca timpul liber la calculator, jucand diverse jocuri sau discutand cu prietenii pe facebook, iar cei care sunt cu adevarat ancorati in realitate si vor ca viata sa le fie usoara isi cauta pe internet piesele de care au nevoie pentru a putea iesi afara in siguranta chiar si cand toarna cu galeata din ceruri. Ei au intotdeauna cauciucuri potrivite la masina, indiferent de anotimp si de starea soselelor, au intotdeauna stergatoare de parbriz functionale, sa poata vedea in fiecare clipa pe unde circula, au chiar si caldura in masina pentru sensibili ca mine, care tremura in plina vara de frig daca dispare o secunda soarele de pe cer si daca in locul lui apar nori negri de ploaie si vant puternic ce patrunde prin hainele subtiri, gandite pentru zilele caniculare ale lunii lui cuptor. 

Zile caniculare in luna lui cuptor? Astazi mi se pare o gluma aceasta expresie, caci s-au schimbat multe din vremea cand toti isi programau concediul pentru luna iulie. Daca incercam sa ne amintim cum a fost in anii trecuti, daca ne uitam pe geam afara, observam ca nu trebuie sa ne pregatim costumele de baie si slapii, ci stergatoarele de parbriz si poate chiar cauciucurile de iarna. :))) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare