espressocafe.ro

vineri, 13 februarie 2015

Unde te vezi peste cinci (5) ani?

Unde te vezi peste cinci (5) ani? Sau cum sa pici un interviu... Despre tipul din povestea de astazi am mai vorbit pe unul dintre blogurile mele candva. El este cel care, intrebat daca vine vreo masina din dreapta, a dat halucinantul raspuns "cat de cat". Acum 2-3 ani s-a decis sa se angajeze la o mare firma din orasul nostru. A dat proba practica si a luat examenul fara probleme, caci ochiul ii este vigilent si mana ii este sigura. Urma interviul. Primul din viata lui. Intrebarile standard l-au luat prin surprindere si l-au facut sa rada in hohote. Nu le pricepea rostul si nu il interesa prea tare rezultatul. Era convins ca abilitatile de care deja daduse dovada ii deschisesera usile. "Unde te vezi peste 5 ani?" a rasunat in birou intrebarea ce multora le pare dificila. 

Tipul s-a uitat ametit la tanara ce ii lua interviul, a ras lasand capul pe spate si privind-o pe sub genele lungi, apoi a raspuns:
-Haideti, mai domnisoara, asta e intrebare? Mai bine vedeti daca ma pricep la ceea ce voi avea de facut in firma dumneavoastra. Unde sa ma vad eu peste 5 ani?
De unde stiu eu sau altii ca voi mai trai 5 ani? Poate ca ies din acest birou si ma calca o masina. Sau poate ma inec diseara, in timp ce beau un pahar de cola. Auzi, peste cinci ani...
Si s-a pornit iar pe ras... Si a picat interviul... Si nu a regretat... Mult timp a fost convins ca in firma respectiva oamenii sunt nebuni, daca vor ca cel ce urmeaza a fi angajat sa isi ghiceasca viitorul.

2 comentarii:

  1. Peste 5 ani, ma vad in casa cu microferma mea, cu familia mea in jur, pe malul apei, alaturi de casa parinteasca, cu toate visurile si obiectivele realizate. Cel putin asa sper !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, abia astept acel moment! Trece-ma pe lista de invitati/chiriasi! :))) Iti doresc din suflet sa iti vezi visul implinit!

      Ștergere

RCA-Ieftin

Postări populare